Ruta pel Cervià Forestal

Excursió per conèixer la part més forestal del municipi i descobrir el pont romà que formava part de l’antiga Via Augusta.

L’itinerari comença davant del monestir de Santa Maria, una petita joia romànica i barroca de les nostres contrades, a continuació ens dirigirem cap al nucli antic on passarem per l’església de Sant Genís, la torre de les Hores i les restes de la muralla medieval, a peus del castell de Cervià, un mirador excepcional sobre el territori.

Sortint del nucli històric, a l’alçada de la creu d’en Falgons, agafarem el camí de la dreta en direcció nord-oest, pel carrer de Vallbona i el seguirem tot recte fins que es converteixi en una pista de terra. Un cop a la pista resseguirem el torrent de l’Arner cap al nord, agafant el camí de la dreta en la primera bifurcació.

Seguirem pel camí sempre agafant els trencants a mà esquerra, sense confondre la pista amb els camins particulars d’entrada als masos de la zona. Passada l’estesa elèctrica trencarem a l’esquerra direcció sud i caminarem sempre recte fins tornar a passar l’elèctrica per dues vegades.

Seguirem el camí que ens portarà al petit pont Romà de Cervià, i tornarem al camí principal fent la volta pel costat del canal Sant Jordi. Un cop tornem a ser al camí dels Forns ens dirigirem a l’est passant per davant de can Jepic i seguidament arribarem altra vegada a Cervià.

Us recomanem que porteu i estigueu pendents del mapa a l’hora de fer la ruta, ja que existeixen molts trencants, trencalls i corriols que us poden portar a confusió.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.