Qui som

Amb el suport

El projecte

El Ter-Gavarres és un projecte per unificar els esforços dels municipis del nord-est del Gironès pel que fa a promoció del territori.

L’objectiu del projecte és fer valdre el patrimoni històric, natural i cultural dels pobles del nord de les Gavarres i de la llera del Ter entre Girona i l’Empordà, una zona sovint percebuda com de pas entre aquests dos grans pols d’atracció, i de la que es desconeix el gran patrimoni històric que s’hi conserva, així com l’esplendor natural que ofereixen les ribes del Ter i la zona més humida de les Gavarres.

Aquest projecte va néixer de la mà del Pla estratègic en l’àmbit del desenvolupament econòmic i l’ocupació de la Llera del Riu Ter 2013-2020. En la diagnosi i la redacció d’aquest pla es va prendre la decisió d’augmentar la seva àrea de projecció, per definir una zona d’influència en el projecte amb més capacitat econòmica, d’acord amb criteris territorials, històrics i administratius.

En l’àmbit del Pla estratègic és on es valora la creació de la marca territorial Ter-Gavarres, per promocionar i difondre els valors culturals, històrics i naturals que alberguen aquests municipis, amb l’objectiu d’atreure visitants al territori i dinamitzar el sector turístic pel que fa als allotjaments, la restauració, els elaboradors i productors agroalimentaris, artesans i artistes de la zona, esdeveniments culturals, experiències de descoberta de la natura i el patrimoni cultural, i els serveis d’activitats esportives, a més de tot allò que pugui donar servei als visitants. La dinamització que es pretén aconseguir amb la marca Ter-Gavarres té per objectiu possibilitar la creació de nous llocs de treball, incentivar l’emprenedoria empresarial en l’àmbit dels serveis als visitants, i el creixement dels agents ja instal·lats en el territori.

Tant el Pla estratègic, com el Ter-Gavarres, estan liderats per l’Ajuntament de Celrà amb el suport dels ajuntaments de Bordils, Cervià de Ter, Flaçà, Juià, Madremanya, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Martí Vell i Viladasens; i es coordinen des de l’Àrea de promoció econòmica i desenvolupament local de l’Ajuntament de Celrà, des d’on els tècnics de l’àrea, més els agents d’ocupació i desenvolupament local (AODL) desenvolupen el projecte, amb el suport i subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

El Ter-Gavarres

On som

Mapa situació Ter-Gavarres

Col·laboradors i Amics