Ruta de les Ermites de Flaçà

Passejada per conèixer els entorns més propers de Flaçà enllaçant l’església de Sant Cebrià amb les dues ermites més emblemàtiques del municipi.

La passejada l’iniciem des de l’estació de tren de Flaçà, que també te un aparcament per vehicles, i ens dirigim cap al carrer Comerç on trencarem a la dreta. Haurem de creuar la via del tren pel pas habilitat i seguir recte pel mateix carrer fins trencar a mà dreta pel carrer de les Freixes, que ens portarà directament fins al nucli antic de Flaçà.

Després de visitar el bonic i tranquil nucli, sortirem pel carrer de la Creu fins a la rotonda de la carretera de Sant Llorenç de les Arenes, que creuarem i seguirem recte pel camí del cementiri. Tornarem a creuar la via del tren, aquesta vegada per sota el pont de Sant Fermí. De seguida ens trobarem a mà dreta el camp de futbol i a l’esquerra l’ermita de Sant Fermí, que donava servei religiós a la colònia Salvador Torras Domènech, conjunt d’habitatges de mitjans s. XX pels treballador de la fàbrica Torras.

Un cop passada la colònia trenquem a l’esquerra per començar l’ascens al veïnat de Farreres on trobarem l’ermita de la Mare de Déu de l’Esperança que data del s. XVI.

Tornarem pel mateix camí fins a la colònia des d’on podrem tornar a l’estació de tren trencant a l’esquerra pel carrer comerç, o passant pel camp de futbol i la piscina municipal a la dreta.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.