Ruta al Castell de Juià i a Sant Joan de l’Erm

Excursió per descobrir el patrimoni més amagat de Juià, les restes de l’antic castell amb unes grans visuals de la plana del Ter i l’Empordà, i l’antic monestir de Sant Joan Salerm enmig de l’esplendor de les Gavarres.

Iniciem l’itinerari a davant l’Ajuntament des d’on ens dirigirem cap al veïnat de Mas Nadal. Un cop s’ha creuat el petit veïnat s’entra pròpiament a l’espai forestal de les Gavarres.

De seguida es troba el trencant a mà esquerra de la pista principal que ens durà fins al castell on podrem gaudir de les vistes i veurem la dominància d’aquest punt sobre aquesta petita plana del Ter.

Tornant a la pista forestal seguirem endavant una mica més de mig quilòmetre i trencarem a la dreta per endinsar-nos als alzinars i pinedes de les Gavarres. El camí ens tornarà direcció nord per l’altre costat del torrent d’en Gotai fins a les restes de Can Martí, des don ens dirigirem cap a l’oest per creuar el torrent de Vallboc i atansar-nos al Mas Suardell.

Des d’aquest Mas farem una ruta circular que ens portarà a les restes del monestir del s. XIII d’una comunitat de monges instal·lades al municipi. De tornada al Mas Suardell tornarem a Juià pel camí de l’Església.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.