Presentació del projecte COL·LECTIU SOLAR

El marc territorial del Ter-Gavarres és l’espai escollit per impulsar el projecte de sobirania energètica “Col·lectiu Solar”. Un projecte per instal·lar panells solars a 500 habitatges llars i empreses del territori. La iniciativa, un moviment social, creat per promoure l’alliberació de l’energia i fer realitat la sobirania energètica amb l’objectiu d’abaratir el cost i que consisteix a aglutinar un nombre de particulars per comprar les seves instal·lacions solars en una única comanda, amb el que s’aconsegueix un estalvi de fins el 40% del cost de la instal·lació, amb una amortització de la inversió prevista en 4-6 anys.

En aquest sentit l’Ajuntament de Celrà ha aprovat un manifest de suport al Col·lectiu Solar Ter-Gavarres, i conjuntament amb la resta de municipis del territori veuen en aquest projecte una bona oportunitat per avançar cap a la sobirania energètica.

El Ter-Gavarres és l’espai geogràfic que comprenen els municipis de Bordils, Flaçà, Cervià de Ter, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Juià, Madremanya, Sant Martí Vell, Viladasens, per aquest projecte s’ha convidat també als veïns de Medinyà, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter.

En l’acte de presentació d’aquest matí hem pogut comptar amb la presència dels alcaldes de Bordils, Celrà, Sant Jordi Desvalls i regidora de Flaçà, a més de la presència de l’enginyer holandès Sjoerd Gaastra, artífex del projecte i propietari de Revosolar.

La web del projecte Col·lectiu Solar és www.collectiu-solar.cat