L’Amarant, obrador de productes sense gluten

La relació entre en Josep Maria Cubarsí i la pastisseria ve de fa molts anys, ja que a casa seva se n’havia fet quan ell era petit. L’any 2015, les seves ganes per engegar una activitat, els seus coneixements i experiència en el sector, la seva sensibilitat envers les persones celíaques i la seva visió de mercat, van fer-lo decidir a crear L’Amarant, un obrador de productes sense gluten ubicat a Flaçà.

Amb en Josep Maria, a l’obrador de L’Amarant hi treballa la Rosa. Les taques de cadascun d’ells estan molt ben definides: la Rosa s’ocupa de l’elaboració del pa, els productes salats i cuinats i alguna cosa de pastisseria, mentre que en Josep Maria s’encarrega de la resta de dolços, la gestió, la comercialització i la distribució de les comandes.

Els destinataris dels productes de L’Amarant són botigues d’alimentació, cafeteries, restaurants, càmpings, etc. L’àmbit territorial de distribució dels productes se centra bàsicament en la província de Girona, on la Costa Brava i Girona capital hi tenen un pes específic destacat.

Centrant-nos concretament en les persones celíaques, la Rosa ens recorda que el gluten és el nom d’un seguit de proteïnes presents en el blat, entre altres cereals. La intolerància a aquesta proteïna fa que les persones celíaques no puguin ingerir determinats aliments. En aquest sentit, el control de totes les matèries que arriben a l’obrador és realment important, ja que d’aquesta manera, davant de qualsevol problema que pogués haver-hi, es podria fer un seguiment dels ingredients utilitzats.

A L’Amarant, tot i ser un obrador on s’elaboren exclusivament productes sense gluten, es treballa cada dia perquè les seves creacions no només arribin a persones celíaques, sinó a tot el públic en general, destacant que els productes sense gluten poden ser tan gustosos i nutritius com els elaborats amb ingredients tradicionals.

L’obrador on es troba L’Amarant està ubicat en l’espai on fa anys hi havia l’antic forn de pa del pare d’en Josep Maria. Quan en Josep Maria va decidir tirar endavant la idea de L’Amarant, va condicionar l’espai de manera que es pogués homologar com un obrador de productes sense gluten. En aquest sentit, un dels únics requisits que havia de complir era que tot el material que s’utilitzés fos rentable i d’acer inoxidable, condició que no va ser complicada de complir. El fet que L’Amarant sigui un obrador única i exclusivament de productes sense gluten fa que no hi hagi problemes de contaminació creuada entre productes, de manera que no va caler complir altres requisits relacionats amb aquesta problemàtica.

En Josep Maria i la Rosa esperen continuar creixent i seguir fent arribar els seus productes a quants més punts de comercialització millor. També volen seguir evolucionant i treballant les seves creacions per tal de seguir innovant i satisfer les necessitats dels seus clients.

L amarant obrador de productes sense gluten Flaca

Dades de contacte

  • C. Sant Josep, 32 – 17463 Flaçà
  • 606 588 109
  • info@lamarant.cat