Jornades Europees de Patrimoni 2017 a Celrà

“Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats”

Posarem en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.

L’Ajuntament de Celrà ajorna les activitats previstes per aquest cap de setmana en motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2017 degut a les circumstàncies polítiques i socials que vivim aquests dies a Catalunya i participar en les possibles mobilitzacions ciutadanes que s’organitzin. Les visites i sortides guiades es tornaran a programar ben aviat!

El cap de setmana del 6 al 8 d’octubre s’organitzen les Jornades Europees de Patrimoni, aquest any centrades en el patrimoni natural i la importància de la seva conservació pel benestar i la qualitat de vida de les persones.

Des de l’Ajuntament de Celrà proposen diverses activitats per celebrar aquestes jornades d’àmbit europeu.

Divendres 6 d’octubre de 19h a 20:30h del vespre visitarem la Fàbrica Pagans de Celrà per explicar la seva història, a què es dedicava, la seva arquitectura modernista i molt més. A més de baixar als soterranis i pujar fins el terrat amb una perspectiva privilegiada del poble.

Dissabte 7 d’octubre ens trobarem a les 10h davant l’estació de tren de Celrà (Ajuntament-La Fàbrica) i anirem caminant fins al paratge de l’Illa dels Salzes amb el guiatge de Sorbus, que ens explicaran la increïble biodiversitat dels ambients de ribera de la llera del Ter. La passejada no te cap dificultat i en total són aproximadament uns 5,5 kilòmetres.

Diumenge 8 d’octubre la cita a les 10h a la Torre Desvern de Celrà, i amb el guiatge de Galanthus anirem a la font de l’Alau, un recorregut preciós pels ambients humits de les Gavarres, on trobarem restes de molins i barraques de bosquetans. Si de tornada anem bé de temps ens acostarem al castell de Palagret per conèixer aquest patrimoni amagat de Celrà. L’excursió no te desnivells destacables i en total són aproximadament uns 7,5 kilòmetres.

Per participar en les activitats de les Jornades Europees de Patrimoni cal fer una inscripció prèvia, ja que els grups tenen places limitades, preferiblement al correu electrònic tergavarres@celra.cat, on ens digueu el vostre nom, el nombre d’acompanyants, de quin municipi veniu, un telèfon de contacte (per possibles incidències d’últim moment com la climatologia), i un correu electrònic per confirmar-vos la inscripció.

També podeu trucar al 972.49.25.67 en horaris de matins (9h a 14h).