Ruta per les Deveses de Cervià

Passejada per les plantacions d’arbres de Cervià per acostar-se al riu Ter i gaudir d’aquest paisatge singular i la seva gran biodiversitat.

L’itinerari comença davant del monestir de Santa Maria, una petita joia romànica i barroca de les nostres contrades, a continuació ens dirigirem cap al nucli antic on passarem per l’església de Sant Genís, la torre de les Hores i les restes de la muralla medieval, a peus del castell de Cervià, un mirador excepcional sobre el territori.

Sortint del nucli històric trencarem a mà esquerra pel carrer de la Creu, quan trobarem una creu de terme d’en Falgons, que antigament senyalitzaria una de les entrades del poble. Seguirem tot recte fins arribar a la carretera general que creuarem per continuar tot recte pel camí que comença just davant nostre.

Seguirem aquest camí de terra fins el Ter que anirem resseguint enmig de les files perfectament ordenades d’arbres, que confereixen un paisatge singular a aquest espai de ribera.

Anirem seguint el camí sempre tant aprop de riu com sigui possible. Al cap d’un parell de quilometres haurem de trencar a l’esquerra per tornar cap a la carretera principal i el veïnat de Raset. Us recomanem que porteu el mapa de la ruta i procureu estar pendents del recorregut, ja que pot resultar complicat trobar punts de referència enmig d’un paisatge tant ortogonal.

Finalment, després de creuar la carretera general amb tanta precaució com calgui, arribarem al veïnat de Raset, amb l’església de Sant Cristòfol i el Museu d’Art Modern de Can Santamaria, i des d’on podrem retornar al punt d’inici de la ruta davant del monestir.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.