Ruta dels Forns de Calç i el Castell de Palagret

Ruta que ens porta a conèixer els forns de calç i la rajoleria, un patrimoni que posa de manifest la gran varietat de recursos que proporcionaven les Gavarres. També es pot aprofitar per visitar les restes del castell de Palagret de Celrà.

Sortint des del nucli antic de Juià agafarem el camí de l’Església que condueix cap al mas Suardell, i seguirem direcció a Celrà pel PR-C 195, orientant-nos amb les marques blanques i grogues característiques d’aquest tipus de senders.

Un cop s’arriba a l’estesa elèctrica comença l’itinerari circular dels Forns de calç i la Rajoleria de Celrà, on podrem visitar els forns de calç del Mas Garriga i de Can Taverner, i la Rajoleria del Mas Garriga.

Aproximadament a l’alçada del forn de calç de Can Taverner podrem seguir la ruta circular pel mig del bosc, o seguir l’estreta carretera asfaltada on la senyalització ens conduirà fins al castell de Palagret. Un dels diversos castells que pertanyien al bisbat de Girona i servien de primera defensa dels possibles atacs provinents del nord.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.