Ruta a Sobrànigues

Passejada des de Sant Jordi Desvalls per descobrir el petit veïnat de Sobrànigues, amb una llarga història vinculada a aquest estratègic camí de pas sobre el Ter.

Comencem la ruta davant de l’església barroca de Sant Jordi i agafarem el carrer del Migdia direcció al CAP de Sant Jordi, des d’on continuarem pel carrer del Doctor Joher direcció al Ter.

Aquest camí ens farà creuar el paisatge agrari de Sant Jordi pel veïnat Nou, però de seguida s’endinsa per un clap forestal que ja no deixarem fins arribar a Sobrànigues.

En aquest petit veïnat podrem visitar la capella de Sant Pere, del segle XVIII. Des del carrer de la capella accedirem al camí al costat de les vies del tren, des d’on podrem acostar-nos al pont de ferro sobre el Ter que va ser dissenyat pel despatx francès de Gustave Eiffel.

Donant la volta per sota el pont agafem el camí que torna a pujar direcció nord per tornar-nos a trobar el paisatge agroforestal del pla de Sobrànigues. Creuarem camps i petites illes forestals fins arribar al pla de Roda, a l’alçada d’una sorrera on trencarem cap a l’esquerra pel camí de Mas Masó, que ens tornarà a portar directament fins al nucli de Sant Jordi.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.