Ruta a Sant Llorenç de les Arenes

Bonica excursió, ideal per fer en bicicleta, per conèixer el petit nucli de Sant Llorenç de les Arenes i els entorns del Ter. A més, aquest itinerari visita molts elements patrimonials vinculats al desenvolupament industrial del riu.

Sortint de l’estació de trens de Flaçà, ens dirigim a la zona esportiva del poble per voltar el camp de futbol fins a l’ermita de Sant Fermí, des d’on ens dirigirem al nord per creuar la via pel sota el pont del camí del Cementiri.

Aquest camí ens conduirà directament a la rotonda de la carretera de Sant Llorenç de les Arenes. Seguirem aquesta carretera sempre posant molta atenció al trànsit que ens hi poguéssim trobar. Si anem a peu, cal que caminem pel voral de l’esquerra, sempre amb els vehicles de cares.

En aquesta carretera trobarem un patrimoni divers i força espectacular vinculat al riu. El molí d’en Vinyals serà la primera construcció que ens cridarà l’atenció. Per la part de darrer del molí podrem observar les rescloses del molí i de la petita central hidroelèctrica que hi ha al darrera. Seguint el camí a l’altra costat de la séquia s’arriba al pont del tren, dissenyat pel despatx del conegut enginyer francès Eiffel.

Tornant a la carretera de Sant Llorenç de les Arenes passarem a tocar de Can Vinyals, una gran masia amb una torre circular característica, i tot seguit ens quedarà el molí de la Barca a mà esquerra.

De seguida s’arriba al petit nucli de Sant Llorenç de les Arenes on trencarem a mà esquerra per fer una volta circular per aquest paratge amb un paisatge que ens sorprendrà.

ESTEM REALITZANT EL PDF AMB L’EXPLICACIÓ COMPLERTA I EL MAPA

DE MOMENT PODEU DESCARREGAR-VOS EL MAPA PER FER LA RUTA.