El PR-C 195

Els senders de Petit Recorregut (PR) fan referència a itineraris senderistes implementats per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) d’entre 10 km i 50 km, senyalitzats amb franges blanques i grogues. La FEEC també implementa Senders Locals (SL) marcats en blanc i verd, i els més coneguts pel món excursionista que són els senders de Gran Recorregut (GR) de més de 50 km i marcats amb les característiques franges blanques i vermelles.

Aquest itinerari recórrer la vessant nord de les Gavarres des de la ciutat de Girona fins al poble de Sant Martí Vell, passant també pels pobles de Celrà i Juià. Un dels punts més emblemàtics per on passa aquesta ruta és el castell de Sant Miquel, amb un dels millors miradors de les Gavarres des d’on es pot observar el pla de Girona, els Pirineus, les illes Medes i tot l’Empordà. A més, amb aquest recorregut es pot descobrir part del reconegut patrimoni etnològic de les Gavarres que conserven els pobles de Celrà, Juià i Sant Martí Vell.

En el web de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podreu trobar tota la informació sobre els senders de Catalunya i descarregar-vos els tracks de la ruta.