“Conrea’t” un projecte integrador

El “Conrea’t” és un programa formatiu que tracta la capacitació en agricultura ecològica, desbrossament forestal i aprofitament de la biomassa, a la vegada que les persones participants assoleixen competències relacionades amb l’organització cooperativa del treball. Aquest programa té per objectiu iniciar un camí formatiu i professional per aturats de llarga durada, especialment per majors de 45 anys, i per joves desocupats, una proposta orientada a assolir una fita ambiciosa: la conformació d’un grup cooperatiu de treball en aquests sectors productius.

Conrea't

El projecte el desenvolupa la cooperativa Idària amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Celrà, per repercutir arreu del Ter-Gavarres, amb el finançament del 25% per part de l’Ajuntament de Celrà i la subvenció del 75% del projecte per part de la Diputació de Girona.

12 participants

90 hores de formació tècnica en treballs forestals.

90 hores de formació tècnica en horticultura ecològica.

20 hores de formació en cooperativisme.

4 sortides-visita a empreses del sector: L’horta de Can Serrà, Foresterra empresa d’inserció SCCL, Ecovilosa i Can Sala.

500 m2 de terreny agrícola cultivat.

5 espais municipals en els quals s’han fet pràctiques forestals.

Una experiència molt ben valorada per tots els participants, formadors i tècnics de l’Àrea de promoció econòmica i desenvolupament local de Celrà, que ja ha rebut el suport de la majoria d’ajuntaments que formen el Ter-Gavarres, alguns dels quals com Sant Martí Vell o Juià que ja han manifestat la intenció d’encarregar treballs de neteja forestal al futur nucli cooperatiu, així com l’ajuntament de Celrà que vol donar continuïtat a l’horta fins a completar el cicle complet de producció i comercialització del producte.