Festival de tastets – 2a Edició del tour de tapes Celrà al Plat
La 2a edició del Celrà al Plat ja té les seves tapes! El festival de tastets, en el que participen establiments de restauració i alimentació, converteix els comerciants del municipi i les seves elaboracions en els protagonistes durant uns dies, mentre que la ciutadania esdevé el jurat que decideix quina és la tapa guanyadora. Recordem que la tapa més votada del 2016 va ser la Cua de bou farcida de bolets, amb salsa de vi negre i puré de salsifins, elaborada per l’Alexis, de l’Alau Restaurant & Tapes.
La campanya, que tindrà lloc els dies 15, 16, 22, 23 i 24 de setembre, té l’objectiu de dinamitzar l’economia del municipi a través de la gastronomia i amb la ciutadania com a protagonista. En total hi ha 11 establiments celranencs que participen al Celrà al Plat. Les persones que tastin les tapes i votin les que més els han agradat entraran en el sorteig de dos viatges.
Com en la 1a edició, els assistents podran tastar les tapes a un preu que va dels 2€ als 4€ durant els dies de la campanya en els propis establiments i a la plaça de l’Església, on també podran gaudir d’una sèrie d’actuacions musicals i teatrals:
- Dissabte 15 – 21 h: La teoria del riure, a càrrec de Claret Clown (Clown)
- Dissabte 16 – 21 h: Concert a càrrec de Big Black Rhino (Múscia)
- Divendres 22 – 21h: Txell & (Co)ntes, a càrrec de La Minúscula
- Dissabte 23 – 21 h: Montserrat Escopinya
- Diumenge 24 – 12 h: The explosive swing trio (Jazz). 17è Girona Jazz Festival
Podeu descarregar-vos el tríptic informatiu clicant aquí.
Les tapes que es podran degustar durant el Celrà al Plat 2017 són les següents:

Bangkok-Celrà
Pollastre arrebossat amb cacauets, enciams variats, rodanxa de tomata, ceba macerada amb salsa tailandesa i pebrot escalivat.
Centre Cívic la Fàbrica de Celrà
Cada dia, des de les 19 h.
Dg 24, tancat

Vieires amb duet de purés
Vieires amb puré de coliflor i de bròquil, vinagreta de magrana, bacó i xips de porro.
Alau Restaurant & Tapes
Cada dia, de 13 h a 16 h i de 20 h a 22.30 h.
Dg 24, a la Plaça de l’Església*

Els ibèrics de Ca l’Àlex
Interior de la galta ibèrica acompanyada de pernil ibèric, pebrot escalivat, ceba caramelitzada i torradeta de nabius.
Bar Ca l’Àlex
Cada dia, de 7 h a 23 h.

El pont de Celrà
Pasta de full amb hummus de la casa, crema de formatge, xistorra, albergínia i ou de guatlla.
Restaurant Pirineus
Dv, de 7 h a 16 h.
Tancat els dies 16, 23 i 24

Moflets
Moflet de galta amb confitura de pera, gingebre i panses, acompanyat de bola de patata amb mostassa i tomata.
Carnissers de Celrà – carnisseria i xarcuteria Sergi i carnisseria Germans Soler
Cada dia a la Plaça de l’Església*

Agafeu-vos!
Farcellet d’ou escumat amb ceba caramelitzada, trufa i foie sobre llit d‘ajoblanco i mango.
Restaurant La Nau
Dv i Ds, de 12 h a 16 h i de 20 h a 24 h.
Dg, de 12 h a 16 h.

Llit mariner
Broqueta amb musclo, anxova amb vinagre, oliva i surimi, tot sobre una base de pa amb tomata.
Peixateria Núria
A la Plaça de l’Església*

Pastilla
Pasta amb farcit de pollastre, ceba i ametlla.
Carnisseria Adam
Dv, de 9.30 a 14 h i de 16.30 a 22 h.
Ds i Dg, de 9.30 a 22 h.
Cada dia a la Plaça de l’Església*

Els tres porquets
Combinació de tres montaditos: guarrito ibèric extremeny adobat, torta amb melmelada de poma amb canyella i llom ibèric de gla amb oli d’oliva. Servits sobre tres pans diferents: espelta, quinoa i panses amb nous.
Ibèrics Márquez
Cada dia, de 9 h a 24 h.

Pimpollo
Pollastre arrebossat amb sèsam negre i blanc recobert amb sweet chili sauce.
Nou Ateneu
Des de les 18 h i a la Plaça de l’Església*

Sol de Celrà
Biscuit amb pasta d’ametlla, farcit de xocolata, crema de llimona o cabell d’àngel.
Pastisseria Rosa
Dv, de 8 h a 15.45 h i de 17 a 20 h.
Ds i Dg, de 8 h a 13.45 h.

Coca
Coca de croissant amb crema i pinyons.
Cal Flequer
Dv, de 7.30 a 22 h.
Ds i Dg, de 8 h a 22 h.

Sorpretast!
Deixa’t sorprendre.
Port Lligat
De 6 h a 23 h.
(*) En horari dels espectacles