Alau Restaurant & Tapes

L’Alau Restaurant & Tapes és un dels establiments de restauració que més nom ha agafat en els darrers anys a Celrà. La seva aposta pels productes de proximitat, amb tècniques típiques catalanes amb influències d’altres països i cultures, ha donat com a resultat una cuina reconeguda per molts dels habitants del Ter Gavarres.

Els inicis de l’Alau es remunten al 2007, quan l’Ainhoa i l’Alexis residien a Escòcia. Van decidir tornar a Catalunya, i es van instal·lar a Celrà amb la idea d’obrir un restaurant i poder oferir una cuina mínimament trencadora, propera, decent i assequible. Poder transmetre tota una sèrie de valors a través de les seves receptes i, en aquest sentit, l’experiència és un grau. L’Alexis es mou entre els fogons des dels 14 anys, es va formar a l’Escola d’Hostaleria de Girona i té experiència en reconeguts restaurants de Girona, la Costa Brava, Escòcia, Irlanda, Mèxic i Andorra. D’aquesta manera l’Alexis, amb el suport de l’Ainhoa, podria posar en un plat totes les idees que des de feia temps se li passaven pel cap.

Aquestes idees s’han materialitzat en diferents elaboracions que han anat variant en el transcurs de la vida de l’Alau. Les més destacades són els peus de porc desossats amb gambes, que van triomfar i donar molt bon resultat; la cua de bou farcida de bolets, amb salsa de vi negre i puré de salsifins, tapa guanyadora de la campanya Celrà al Plat 2016; el saltejat asiàtic de verdures; i l’arròs a l’estil empordanès, d’aspecte més fosc i gust més potent que la paella i que es pot degustar els dijous i dissabtes al migdia i també per encàrrec.

Els serveis que ofereix el restaurant han anat evolucionant al llarg dels 10 anys de funcionament. En un principi, s’oferien plats cuinats per emportar, botiga de productes delicatessen i es va elaborar una carta «amb ganes». Actualment l’Alau ofereix menú diari als migdies, tapes i menú de tapes (on es proposen les més representatives), servei de càtering, per encàrrecs i a domicili. Per proporcionar un servei de qualitat l’Ainhoa i l’Alexis es reparteixen les tasques: ella té cura del menjador i ell de la cuina.

L’Ainhoa i l’Alexis tenen moltes ganes de continuar oferint una bona cuina a la ciutadania, amb la intenció de seguir evolucionant i poder créixer, ampliar la plantilla i poder desenvolupar-se millor per tal d’arribar a oferir una cuina més personalitzada que els pugui representar més fidelment.

Alau-restaurant-tapes Alexis Ainhoa

Dades de contacte