Pago de Diana

El Dr. Ricardo Ruiz-López, fundador del celler, va decidir treballar el vi de la mateixa manera que treballa en el camp de la medicina, mitjançant l’ús de tècniques mínimament invasives. Això implica que tots els processos es duen a terme seguint mètodes mitjançant els quals es porta el raïm a les ampolles de la manera menys invasiva possible, relegant el productor a un simple intermediari entre la vinya i el consumidor. Tal com es feia en els orígens de la finca fa ja 9 segles.

L’antic mas del segle XII, l’ermita del s. XIII, o les restes romanes de l’antiga Via Augusta que creua la finca, obren una finestra al passat que reviu la finca que ja produïa 80.000 litres de vi a l’any 1146. Amb l’ànim de reviure aquests vins, el Dr. Ricardo Ruiz va reinstaurar l’activitat l’any 1998 mitjançant la plantació de vinya i la restauració del mas, així com la posterior construcció del Celler.

El Celler es va dissenyar amb un projecte arquitectònic del reconegut arquitecte Pedro Llimona, que s’integra en l’entorn i busca l’excel·lència en l’exercici de l’activitat industrial, visible en l’estètica de l’edifici i en la disposició en dos nivells de les instal·lacions d’elaboració i criança, afavorint els moviments dels vins per gravetat i minimitzant al màxim els suports mecànics.

Les instal·lacions del Celler es troben en un edifici de planta rectangular, equipada amb les últimes tecnologies per a la producció dels vins. El Celler, per la seva estructura funcional, inclou totes les operacions de vitivinicultura: recepció, elaboració, criança, embotellat, etiquetat i emmagatzematge de vi.

Pago de Diana realitza visites organitzades a la finca i al celler. Aquestes inclouen tast dels productes i ofertes especials a la botiga.

Informació

Horari

Visites concertades de dilluns a divendres de 9h a 18h, i dissabtes de 9h a 13h.

Localització