La Ruta del Ter

Aquest itinerari ofereix la possibilitat de con√®ixer i descobrir el riu Ter des del naixement a Ulldeter, a 2.200 metres, fins a la desembocadura a la mar Mediterr√†nia, a la Gola del Ter (L‚ÄôEstartit). √Čs un itinerari que convida a rec√≥rrer el riu amb els cinc sentits i a descobrir un territori ric en patrimoni hist√≤ric i cultural, fauna, flora i paisatge. La ruta tamb√© vol ser un just homenatge a un dels rius m√©s ‚Äútreballadors‚ÄĚ de Catalunya.

Al llarg de tot aquest recorregut, es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa la Ruta, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d’allotjaments.

Gran part del curs del Ter està inclòs a la Xarxa Natura 2000, una xarxa d’espais naturals que té com a objectiu assegurar la preservació de les espècies i hàbitats més valuosos d’Europa.

Aquest itinerari ha està ideat i es gestiona des del Consorci del Ter, tota la informació que necessiteu la trobareu al web de La Ruta del Ter.